E-Sigaret Handleiding

Wat is een e-sigaret

Een e-sigaret (elektronische sigaret) is een apparaat waarin een vloeistof (e-liquid) elektrisch wordt verdampt. Deze damp kun je inhaleren, we spreken ook van dampen in plaats van roken.

 

Hoe werkt een e-sigaret

Elektronische sigaretten bestaan meestal uit twee delen, de mod en een verdamper.Deze kun je kopen als een starterset (ideaal voor beginners) of als losse onderdelen. De mod levert vermogen(op veel apparaten in te stellen als een bepaald wattage) door middel van een batterij (al dan niet ingebouwd) en in de verdamper plaats je een coil waarna je deze vult met vloeistof.Door het indrukken van de knop op de mod zorgt het gloeidraad (coil) voor verdamping van de vloeistof. Op een aantal apparaten kun je niets instellen en ben je aan het dampen met één druk op de knop, andere apparaten kun je op verschillende manieren instellen.

 

Hoe kies je een e-sigaret

Er zijn veel verschillende soorten e-sigaretten beschikbaar, iedereen heeft ook een andere smaak. Eén van de verschillen is ‘mouth to lung’ vs ‘direct lung’. Wanneer je een sigaret inhaleert dan gaat de rook via je mond naar je longen, de e-sigaretten die dat het best nabootsen zijn ‘mouth to lung’.  ‘Direct lung’ zijn e-sigaretten waarbij je de damp direct naar je longen hijst, deze zijn wat zwaarder in vermogen en gewicht en geven meer damp. Direct lung dampen wordt ook wel sub ohm genoemd omdat de coil een weerstand heeft lager dan 1.0 ohm. Welke het beste bij jou past is per persoon verschillend. Vaak beginnen mensen met mouth to lung (mtl) e-sigaretten om beter het gevoel van roken te evenaren en velen stappen later over naar direct lung (dl).  Er zijn apparaten die beiden kunnen bieden (all-in one set) en er zijn apparaten waarbij je zelf coils maakt en/of van alles kunt instellen op je apparaat (voor de iets gevorderde damper).

Bij het kiezen van een e-sigaret is het handig te letten op de batterij capiciteit van het apparaat (of welke batterijen je erin kunt gebruiken, zie handleiding batterijen), de coils (en hun weerstand) die bij de verdamper horen, de maten en de mogelijke instellingen.

 

Wat is temperature control (TC)?

Een aantal mods kunnen naast dat ze op wattage regelbaar zijn ook ingesteld worden op temperature control. Als je de mod insteld op temperature control dan kun je instellen welke temperatuur je coil maximaal kan worden, hierdoor kun je zelf bepalen welke temperatuur je lekker vindt dampen. Een ander voordeel is dat de coil nooit warmer wordt dan ingesteld is en het apparaat  geen damp zal leveren als er geen vloeistof in de coil zit. 

Temperature control vereist coils die zijn gemaakt van Stainless steel (SS316), Nickel (Ni200) of Titanium (Ti) draad.

 

Vraag het ons

Uiteraard staat bij ons aanbod een passende omschrijving en de specificaties. Voor een persoonlijk advies kun je ons uiteraard bereiken: 

Mail       [email protected]

Whatsapp

Koen     0610208081

David    0624522936