Batterij handleiding & veiligheid

Batterijen geven vermogen zodat de E-Sigaret zijn functie kan uitoefenen, met batterijen dient voorzichtig omgegaan te worden. Hieronder vind je een aantal punten waar rekening mee gehouden dient te worden met het gebruik van batterijen.

  • Laat batterijen nooit te warm worden, houd ze dus ook uit direct zonlicht
  • Houd batterijen droog
  • Batterijen dien je te vervoeren in een batterijdoosje of batterijskin. Een batterij kan kapot gaan of in het ergste geval lekken of zelfs exploderen wanneer deze in contact komt met metalen objecten (bijvoorbeeld sleutels of muntjes). Zorg er ook voor dat de batterijen elkaar niet kunnen raken. Hoesje en batterij skin kun je vinden op onze website onder Accessoires -> Batterijen.
  • Gebruik batterijen alleen als de wrap die eromheen zit onbeschadigd is aan zowel zij- boven- en onder-kant.
  • Gebruik een oplader die geschikt is voor de batterij. Onder Accessoires -> Laders kun je deze vinden op onze website.

Het gebruik van een mechanische mod raden wij ten zeerste af voor de beginnende damper of mensen die niet bekend zijn met de wet van Ohm.

Voor gebruik van batterijen in een mechanische mod is het van essentieel belang nooit de Ampere limiet van de batterij te overschrijden. Deze bereken je met I=U/R (Ampere = Volt/Weerstand). Het niet volgen van het advies om binnen de Ampere limiet van je batterij te blijven kan erg gevaarlijke en zelfs verwondende situaties opleveren.